Wijziging keuringsvoorwaarden overheaddeuren

Wetgeving dinsdag 9 mei 2017, door Kristie

De keuringsvoorwaarden voor elektrisch aangedreven industriepoorten zijn bepaald in de norm EN 13421-1.

Bij het afsluiten van één van onze servicepakketten ontvangt u jaarlijkse onderhoudsbeurten en keuringen.

Wat houdt de norm in?
De norm NEN-EN 13241-1 bepaald de veiligheids- en prestatie-eisen voor industriële poorten en hekken die zich binnen het bereik van persoonsgebieden bevinden. De norm is van toepassing op zowel industriële poorten als bedrijfspoorten waarvan de belangrijkste functie het verlenen van doorgang is aan goederen en voertuigen begeleid of aangedreven door personen in industriële, commerciële en residentiële gebouwen.
Brandwerende en/of rookbestendige eigenschappen voor industriële poorten zijn niet opgenomen in deze norm. Deze eisen zijn opgenomen in de Europese norm NEN-EN 1361-1. Deze norm bevat ook de eisen voor commerciële poorten. Onder commerciële poorten worden onder andere rolluiken en rolpoorten verstaan die in winkelpanden gebruikt worden en voornamelijk dienen voor de toegang van personen in plaats van goederen en voertuigen. Deze eisen gelden niet voor gebouwen die zich in een omgeving bevinden waarbij elektromagnetische storingen buiten de radius vallen.
Onderhoudscontract industriepoorten
Het is als bedrijf erg belangrijk dat het onderhoud van de industriepoorten aan de gestelde normen voldoet. Om over een geldige keuring te beschikken dient u de industriepoorten jaarlijks te laten onderhouden en keuren. Bij het afsluiten van een van onze serviceovereenkomsten ontvangt u jaarlijkse onderhoudsbeurten en keuringen. De servicetechniekers van ROMASS Business zullen alle industriepoorten onderhouden en keuren volgens alle eisen gesteld in de norm EN 13241-1 waar u ook de volledige certificaten en documentaties van ontvangt. Deze kunt u altijd tonen in het geval van keuringen en inspecties.